Kosten wand afwerken

Het afwerken van een wand hoeft niet duur te zijn, maar wat zijn de kosten precies?

Benodigde materialen

Als het houten skelet al staat, heb je in principe niet heel veel materialen meer nodig. Het enige dat je nodig hebt zijn enkele platen gips, schroeven om de platen te bevestigen en wat plamuur om de naden en schroefgaten dicht te krijgen.

De kosten van muren afwerken

De kosten voor het afwerken van een wand zijn vrij gering. Voor een gipsplaat betaal je vaak slechts enkele euro’s per m2, ga uit van zo een €4 per m2. De platen zelf zijn doorgaans 2,60 m lang en 60 cm breed. De dikte is vaak 1,25 cm. Uiteraard zijn er ook platen te vinden die langer, breder of dikker, dat hangt allemaal af van de specifieke eisen en wensen die je aan de platen kunt stellen.

Een tube nadenvuller kost een euro of 8 per tube. Hoe lang je hier mee kunt doen is natuurlijk slecht in te schatten, maar het is meer geschikt voor kleine oppervlaktes dan om de hele kamer mee te behandelen. Je kunt in plaats van een nadenvuller kiezen voor een gipsplaat vuller, wat een ongeveer vergelijkbare werking heeft. Een emmer gipsplaat vuller van een liter kost ongeveer een tientje en is voldoende voor circa 25 m naad. Verder zul je vaak nog gipsschroeven nodig hebben. Dit zijn speciale schroeven met een kenmerkende zwarte kleur, geoptimaliseerd voor een zo goed mogelijk trekvermogen zonder de gipsplaat te zwaar te belasten.

Jouw klus uitbesteden?

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om stukadoors te vinden. Je kunt verschillende websites met bedrijfsgidsen raadplegen en willekeurig een stukadoor contacteren. Echter is het een stuk lastiger om een goede en betrouwbare stukadoor te vinden die voor jou aan de slag kan gaan. Voor deze reden hebben wij verschillende bedrijven voor je voorgeselecteerd en kun je door gebruik te maken van onze offerte service in contact komen met lokale vakmannen. Door vervolgens de prijzen naast elkaar te leggen is het tevens mogelijk om te besparen op de kosten die je moet maken.

Stukadoorsbedrijf

stukadoor

Op StukadoorsbedrijfWijzer.nl vind je tips en informatie over stukadoors.Stucadoor prijzen en informatie
> Stukadoorsbedrijf
> Prijzen
> Goedkope stukadoor
> Garantieregeling
> Stukadoor inhuren
> Stukadoor gezocht
> Werkzaamheden
> Stukadoors vergelijken

Raapwerk
> Raapwerk
> Mogelijkheden
> Materialen
> Cement
> Buitenmuur
> Aanbrengen
> Kosten

Muren afwerken
> Muur afwerken
> Kosten
> Aandachtspunten
> Mogelijkheden
> Gevelreparatie
> Voegwerken
> Scheuren

Stucwerk
> Stucwerk
> Schilderen
> Toilet
> Keuken
> Badkamer
> Tarieven

Tegelzetter
> Tegelzetter
> Garantieregeling
> Keurmerken
> Tarieven
> Vloertegels

Nadere info?
Kom dan in contact met lokale stukadoors om het aanbod te vergelijken.

© 2013-2020 StukadoorsbedrijfWijzer.nl. Alle rechten voorbehouden | Stukadoorsbedrijf | Aanmelden stukadoors