Stucwerk

Stucwerk wordt ook wel stuc, sierpleisterwerk of stucco genoemd. Het is een laag welke op een buitenmuur of een binnenmuur wordt aangebracht.

Vaak wordt er gebruik gemaakt van een sjabloon of een ander hulpmiddel om het er mooi uit te laten zien. Ook worden er bij het stuken sierlijsten en rozetten gebruikt. Het ziet er allemaal dan nog mooier uit. Onaantrekkelijke wanden kunnen vaak compleet omgetoverd worden naar een mooie muur met het juiste stucwerk.

Welke soorten stucwerk zijn er?

Er zijn verschillende soorten stucwerk waar je gebruik van kunt maken. Laten we een aantal opties bespreken. Zo is er vlak stucwerk wat over een onversierde laag pleister wordt aangebracht.
Ook is er het vrije stucwerk, wat kunstzinnig op een natte laag pleisterwerk wordt aangebracht. Het is een ware techniek welke niet iedere stucwerker beheerst. Vaak maakte men ook gebruik van sjablonen bij deze techniek.

Dan is er nog het trek- en draaiwerk waarbij sjablonen een laag gips aanbrengen vol met decoraties. Ook is er stucmarmerwerk waarbij een imitatie van marmer wordt gemaakt met de hulp van stuc. Daarnaast is er nog de Scagliola techniek welke een kostbare vorm is van stucmarmerwerk. Hierbij wordt een stuclaag aangebracht welke uit lijmen en seleniet en natuurlijke pigmenten bestaan. Als laatste is er nog graffito waarbij je een mooie kraspleisterwerk laag op de muur krijgt. Het ziet er geweldig uit.

Wat zijn de kosten van stucwerk?

Het is goed mogelijk om van verschillende stukadoors een offerte te krijgen voor je stucwerk. Hierdoor krijg je snel een goed inzicht in de mogelijkheden en ook in de kosten van het stucwerk.

Als je ander stucwerk in je woning wilt hebben of wanneer je aan het (ver)bouwen bent dan is het natuurlijk goed om een stukadoor in de arm te nemen. Een stukadoor kan je helpen om het juiste stucwerk in je huis te krijgen. Misschien ben je bezig met een renovatie? Of misschien ben je bezig met een grote verandering in je huis? Stucwerk kan ervoor zorgen dat je hele huis er anders uit kan komen te zien.

Kosten binnen en buiten

Als je stucwerk wilt laten uitvoeren dan kun je dit binnen laten doen of buiten. Hierin zit hem het grootste verschil in de kosten. Het stucwerk aan de buitenkant van je woning is mogelijk vanaf 60 euro per m2. Stucwerk in je woning kun je al laten doen vanaf 20 euro per m2. Het materiaal en de werkzaamheden zijn vaak echter ook anders.

De exacte kosten van stucwerk

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om stukadoors te vinden. Je kunt verschillende websites met bedrijfsgidsen raadplegen en willekeurig een stukadoor contacteren. Echter is het een stuk lastiger om een goede en betrouwbare stukadoor te vinden die voor jou aan de slag kan gaan. Voor deze reden hebben wij verschillende bedrijven voor je voorgeselecteerd en kun je door gebruik te maken van onze offerte service in contact komen met lokale vakmannen. Door vervolgens de prijzen naast elkaar te leggen is het tevens mogelijk om te besparen op de kosten die je moet maken.

Stukadoorsbedrijf

stukadoor

Op StukadoorsbedrijfWijzer.nl vind je tips en informatie over stukadoors.Stucadoor prijzen en informatie
> Stukadoorsbedrijf
> Prijzen
> Goedkope stukadoor
> Garantieregeling
> Stukadoor inhuren
> Stukadoor gezocht
> Werkzaamheden
> Stukadoors vergelijken

Raapwerk
> Raapwerk
> Mogelijkheden
> Materialen
> Cement
> Buitenmuur
> Aanbrengen
> Kosten

Muren afwerken
> Muur afwerken
> Kosten
> Aandachtspunten
> Mogelijkheden
> Gevelreparatie
> Voegwerken
> Scheuren

Stucwerk
> Stucwerk
> Schilderen
> Toilet
> Keuken
> Badkamer
> Tarieven

Tegelzetter
> Tegelzetter
> Garantieregeling
> Keurmerken
> Tarieven
> Vloertegels

Nadere info?
Kom dan in contact met lokale stukadoors om het aanbod te vergelijken.

© 2013-2020 StukadoorsbedrijfWijzer.nl. Alle rechten voorbehouden | Stukadoorsbedrijf | Aanmelden stukadoors