Raapwerk

Raapwerk is het geschikt maken van een ruwe ondergrond. Je kunt hierbij denken aan een gemetselde muur, grof betonwerk of andere ondergronden. Het raapwerk kan er ook voor zorgen dat een scheef aflopende muur weer mooi recht en glad gaat worden. De stukadoor brengt een dikke laag gips aan waarna hij de muur waterpas maakt. Het raapwerk kan ook op ronde ondergronden aangebracht. Denk hierbij aan een rond draaiende trap of open haard.

Wanneer is het raapwerk en wanneer pleisterwerk?

Het verschil of het nu raapwerk is of pleisterwerk zit hem vooral in de dikte waarop de gipslaag wordt aangebracht. Als er 1 tot 6 mm wordt aangebracht op de muur dan wordt het pleisterwerk genoemd. Als er 7 tot 50 mm wordt aangebracht aan gips dan wordt het raapwerk genoemd.

Wat kost het aanbrengen van raapwerk?

Het beste is om bij een stukadoor een offerte op te vragen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de exacte kosten voor jouw opdracht. Grofweg kun je rekenen op een prijs van €20 euro tot €50 euro, afhankelijk van de dikte, voor binnenstuckwerk per m2. Als je de muren aan de buitenkant laat rapen dan moet je rekenen op €35 euro meer per m2.

Een vakman!

Het belangrijkste bij het aanbrengen van raapwerk is dat je een vakman aan het werk hebt. Een stukadoor welke weet waar hij mee bezig is en wat hij doet. De ondergrond is van groot belang voor de uiteindelijke afwerking en ook dat het allemaal mooi recht en strak wordt.

Hoe vind je een betrouwbare stukadoor?

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om stukadoors te vinden. Je kunt verschillende websites met bedrijfsgidsen raadplegen en willekeurig een stukadoor contacteren. Echter is het een stuk lastiger om een goede en betrouwbare stukadoor te vinden die voor jou aan de slag kan gaan. Voor deze reden hebben wij verschillende bedrijven voor je voorgeselecteerd en kun je door gebruik te maken van onze offerte service in contact komen met lokale vakmannen. Door vervolgens de prijzen naast elkaar te leggen is het tevens mogelijk om te besparen op de kosten die je moet maken.

Stukadoorsbedrijf

stukadoor

Op StukadoorsbedrijfWijzer.nl vind je tips en informatie over stukadoors.Stucadoor prijzen en informatie
> Stukadoorsbedrijf
> Prijzen
> Goedkope stukadoor
> Garantieregeling
> Stukadoor inhuren
> Stukadoor gezocht
> Werkzaamheden
> Stukadoors vergelijken

Raapwerk
> Raapwerk
> Mogelijkheden
> Materialen
> Cement
> Buitenmuur
> Aanbrengen
> Kosten

Muren afwerken
> Muur afwerken
> Kosten
> Aandachtspunten
> Mogelijkheden
> Gevelreparatie
> Voegwerken
> Scheuren

Stucwerk
> Stucwerk
> Schilderen
> Toilet
> Keuken
> Badkamer
> Tarieven

Tegelzetter
> Tegelzetter
> Garantieregeling
> Keurmerken
> Tarieven
> Vloertegels

Nadere info?
Kom dan in contact met lokale stukadoors om het aanbod te vergelijken.

© 2013-2020 StukadoorsbedrijfWijzer.nl. Alle rechten voorbehouden | Stukadoorsbedrijf | Aanmelden stukadoors