Mogelijkheden

Als je een scheidingswand hebt geplaatst of de muren voorbehandeld hebt, wil je die uiteraard zo netjes mogelijk afwerken. We bespreken de diverse mogelijkheden.

Eerste afwerking
Uiteraard is het van belang dat de muur klaar staat. We bedoelen daar natuurlijk het houten frame mee, maar ook de gipsplaten. Deze gipsplaten kunnen op het houten frame worden geschroefd met speciale gipsschroeven. Daarna kunnen de kieren, naden en gaten gedicht worden met gipsplaatvuller of nadenvuller. Als ook dit gereed is en de boel droog is, heb je als het goed is een egale muur. Je kunt de muur nu verder aankleden en verfraaien.

Behangen
Dat verfraaien kan uiteraard gebeuren door de muur te behangen. Dit is de meest klassieke vorm van muurdecoratie. Je koopt de benodigde hoeveelheid rollen behang (met uiteraard een zekere marge voor het verknippen en dergelijke), behangplaksel en brengt het behang aan. Let op dat je begint aan de lichte kant, doorgaans dus bij het raam, en daar vandaan verder werkt. Je zorgt dan dat de naden in het licht liggen en minder opvallen doordat er geen schaduw veroorzaakt wordt.

Verven
Een andere optie is om de wand af te werken met muurverf. Hiervoor zul je eerst een basiskleur moeten aanbrengen. Doorgaans is dit een witte tint, maar dat kan uiteraard elke kleur zijn. Wanneer je deze basiskleur enkele malen hebt aangebracht en uiteindelijk een dekkende laag hebt, kun je overgaan tot het aanbrengen van de daadwerkelijke beschildering. Als je hier erg handig mee bent kun je uiteraard zo iets uit de losse pols schilderen. Als dat je minder ligt zou je een mooie plaat op kunnen zoeken, deze kunnen inscannen (die stap kun je overslaan als je de plaat al digitaal hebt) en met een beamer op de muur kunnen projecteren. Je kunt de plaat nu eenvoudig overtrekken. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat de beamer niet kan bewegen!

Hoe vind je een betrouwbare stukadoor?

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om stukadoors te vinden. Je kunt verschillende websites met bedrijfsgidsen raadplegen en willekeurig een stukadoor contacteren. Echter is het een stuk lastiger om een goede en betrouwbare stukadoor te vinden die voor jou aan de slag kan gaan. Voor deze reden hebben wij verschillende bedrijven voor je voorgeselecteerd en kun je door gebruik te maken van onze offerte service in contact komen met lokale vakmannen. Door vervolgens de prijzen naast elkaar te leggen is het tevens mogelijk om te besparen op de kosten die je moet maken.

Stukadoorsbedrijf

stukadoor

Op StukadoorsbedrijfWijzer.nl vind je tips en informatie over stukadoors.Stucadoor prijzen en informatie
> Stukadoorsbedrijf
> Prijzen
> Goedkope stukadoor
> Garantieregeling
> Stukadoor inhuren
> Stukadoor gezocht
> Werkzaamheden
> Stukadoors vergelijken

Raapwerk
> Raapwerk
> Mogelijkheden
> Materialen
> Cement
> Buitenmuur
> Aanbrengen
> Kosten

Muren afwerken
> Muur afwerken
> Kosten
> Aandachtspunten
> Mogelijkheden
> Gevelreparatie
> Voegwerken
> Scheuren

Stucwerk
> Stucwerk
> Schilderen
> Toilet
> Keuken
> Badkamer
> Tarieven

Tegelzetter
> Tegelzetter
> Garantieregeling
> Keurmerken
> Tarieven
> Vloertegels

Nadere info?
Kom dan in contact met lokale stukadoors om het aanbod te vergelijken.

© 2013-2020 StukadoorsbedrijfWijzer.nl. Alle rechten voorbehouden | Stukadoorsbedrijf | Aanmelden stukadoors